Certificaat van deelname aan het NK legpuzzelen

Alles voor de pers

Hallo journalisten! Op deze pagina komt alle informatie te staan voor de pers. Het persbericht kan je hier downloaden.

De voorrondes van het seizoen NK legpuzzelen teams 2023-2024 zijn voltooid. 752 teams, 3008 deelnemers hebben genoten van de 15 voorrondes door heel Nederland. De finale vindt plaats op zondag 7 april 2024. 48 teams hebben zich weten te kwalificeren voor de finale en naast de finale zal er dit jaar wederom een Jan van Haasteren fan dag zijn.

Nieuw dit jaar is het NK legpuzzelen Solo & Duo. Zaterdag 6 april zullen per categorie 90 deelnemers solo en 180 deelnemers duo deelnemen aan de voorronde om zich te kwalificeren voor de finale. De beste 9 solo puzzelaars en 9 beste duo's zullen in de finale uitmaken wie zich als eerste mag kronen als beste Nederlandse solo Puzzelaar en Puzzelduo.

Organisatie

De organisatie is in handen van Puzzlingworld. Naast het NK legpuzzelen heeft Puzzlingworld de webshop JvH-puzzels.nl en een fysieke winkel in Roelofarendsveen.

De voorrondes en de finale worden in nauwe samenwerking georganiseerd met Koninklijke Jumbo. Meer informatie over Puzzlingworld, het NK legpuzzelen en Jumbo kunt u onderaan vinden.

Samenwerking

Vanaf 2017 hebben Puzzlingworld en Koninklijke Jumbo de handen ineen geslagen. Onlangs hebben we een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de intentie om de komende jaren nog meer samen te gaan werken en onze krachten te bundelen. In alle voorrondes zal een Jan van Haasteren puzzel gemaakt worden en voor de finale zal een speciale puzzel getekend worden. Hiermee is de toekomst van het NK legpuzzelen voor de komende jaren veilig gesteld.

Beeldmateriaal

Uiteraard hebben wij veel beeldmateriaal in ons archief. Deze beelden zijn vrij van rechten en de personen op de afbeeldingen hebben de privacy verklaring digitaal getekend. Mocht u iets nodig hebben, dan horen wij dat graag.

Media aanvragen

Van alle finalisten uit heel Nederland hebben wij de contactgegevens. Wilt u een team interviewen uit uw regio, dan horen wij dat graag. Als u nog vragen heeft, meer informatie of een interview wilt kunt u contact opnemen met René van der Zwet, 071-204022306-46602070 -

Interview René van der Zwet

Interview Jan van Haasteren

Over Puzzlingworld

Puzzlingworld (opgericht in 2005 door René van der Zwet) is begonnen als één van de eerste internetwinkels in Nederland met spellen en puzzels. Met een groot assortiment aan Koninklijke Jumbo puzzels en later een ruim assortiment educatieve denkspellen heeft Puzzlingworld een gevestigde positie op de Nederlandse markt veroverd. Puzzlingworld heeft zich vanaf 2017 gespecialiseerd in legpuzzels en uiteindelijk, na het overnemen van de webshop www.jvh-puzzels.nl, zich helemaal toegelegd op Jan van Haasteren puzzels. Naast de webshop is er ook een fysieke winkel in Roelofarendsveen. Puzzlingworld is de grootste individuele retailer van Jan van Haasteren producten in Nederland, maar is één van de weinigen die ook wereldwijd levert.

Over het NK legpuzzelen

Het NK Legpuzzelen is bedacht en wordt georganiseerd door René van der Zwet en is een jaarlijks terugkerend evenement.

13 jaar geleden zijn wij begonnen met de puzzelwedstrijden. Eerst alleen lokaal, maar vanaf 2017 is dit landelijk uitgerold. In 2019 (het laatste volledige seizoen) waren er in totaal 15 voorrondes door heel Nederland met in totaal 2600 deelnemers! Door Covid-19 hebben er in 2020 en in 2021 geen finales plaats gevonden. Gelukkig konden we in 2022 de draad weer oppakken en voor dit seizoen 2022/2023 weer een volledig seizoen met een record aantal deelnemer (3008!),

De voorrondes worden gekenmerkt door een mix van gezelligheid en fanatiek puzzelen. Zo'n 70% van de deelnemers komen voor een gezellig avondje uit met familie of vrienden. 30% is echt fanatiek en probeert een plekje in de finale te bemachtigen.

Tijdens de finale zal er met het mes tussen de tanden gestreden worden om de felbegeerde wisselbeker en de eeuwige roem. Een uniek evenement!

Over Jan van Haasteren

Jan van Haasteren (24 februari 1936) begon na zijn studie in de reclamewereld en was daarna één van de striptekenaars van de Toonder Studio’s. Daar werkte hij aan strips als Kappie, Panda en Hiawatha. Van Haasteren leverde in zijn loopbaan een grote bijdrage aan strips en cartoons, waarvoor hij in 2013 een Koninklijke onderscheiding ontving. Al meer dan dertig jaar tekent Van Haasteren humoristische en kleurrijke platen voor Koninklijke Jumbo.

De doorgewinterde fan zoekt in elke puzzel direct naar de haaienvin, het handelsmerk van Van Haasteren. Maar er zijn meer kenmerken: zo zijn Sinterklaas, de handjes, het kunstgebit en Jan's zelfportret in bijna elke puzzel terug te vinden. De Jumbo collectie bevat meer dan honderd Jan van Haasteren puzzels, variërend van 150 tot 5000 stukjes en elk jaar wordt het assortiment verder uitgebreid met nieuwe puzzels.